Lariaissezaal Binnenhof

Publiek – Private samenwerking

Publiek – private samenwerking, een partnershap om meer mensen met een arbeidsbeperking een volwaardige baan te kunnen bieden.

”Publiek en privaat slaan de handen ineen om meer banen te creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dit kan uiteindelijk leiden tot een meerwaarde van een éentelling in het kader van de quotumwet”.

Ervaring delen

Dit was de doelstelling van een bijeenkomst in de Laraissezaal op het Binnenhof georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk relaties. Voor een drietal Secrataris Generaals, vertegenwoordigers van de MBO raad, VO raad, vereniging hoge scholen, Rijksschoonmaakorganisatie, Rijkswaterstaat en anderen konden wij onze ervaring delen.

We deelden onze kennis en ervaring namens werkgevers in de schoonmaak en catering over plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. En dan uiteraard vooral bij overheidsinstanties.

Mijn bijdrage in steekwoorden:

“Het creëren van extra banen vraagt een andere manier van denken, kijken en benadering. Een volwaardige publiek – private samenwerking, niet het verzetten van vinkjes”.

  • Creëren van een veilige werkomgeving
  • Taakgericht denken over uitbesteedde diensten. Leveranciers bij elkaar brengen om opdracht overstijgende taken te kunnen bundelen.
  • Niet centraal stellen van eigen belangen
  • Medewerker centraal stellen (en zijn talent)
  • Eigen ambassadeurs inzetten
  • Bescherming van zittende medewerkers (tegengaan verdringing)
  • Doorontwikkeling en doorstroom van medewerkers

Er ontstond een mooie discussie over mogelijkheden en onmogelijkheden. Het idee voor het opzetten van proeftuinen publiek – privaat werd bij de werkgevers omarmt. Wil je het hele sfeerverslag lezen klik dan hier.

Uiteraard willen de werkgevers graag een vervolg geven. Alleen door de handen ineen te slaan kunnen we door een partnerschap aan te gaan in de publiek – private samenwerking pas echt meer volwaardige banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter
LinkedIn