Cultuurverschil

De kracht van inleven

Er was eens …. de kracht van inleven.

Vandaag heb ik gevoeld hoe het is om me in te leven in volslagen onbekenden. Medemensen die hun verhaal deelden. Deelden aan een groot publiek, in alle passie, emotie, verdriet, hoop, verlangen en verwachting. Op zoek naar één ding ….leven in vrijheid. Voor zichzelf, maar ook voor het gezin. Elkaar steunen in het verwerken van het verleden, en tegelijkertijd het opbouwen van een toekomst. In een vreemd land, met altijd een klein beetje heimwee naar ’thuis’.

Tendens in onze samenleving

Vervolgens in dialoog gegaan met elkaar, helaas voornamelijk gelijkgestemden, in brainstormsessies of door te luisteren naar storytelling. Ook daar veel emoties, maar heel andere emoties. Boosheid, machteloosheid en verdriet over de tendens in onze samenleving. Het vastlopen van de integratie, de kracht van (social) media en het groeiende onbegrip naar elkaar. Waarin de belangrijkste vraag “hoe kunnen we het tij keren” onbeantwoord blijft. Maar ook voelde ik veel energie. Kracht in individuen om verschil te maken.

happy.jpg

Ik geloof nog steeds in kleine stapjes. Dat ik een klein verschil kan maken, dat wij samen een iets groter verschil kunnen maken. Dat we met individuen in gesprek komen, verbinding zoeken, respect tonen en relaties aangaan. Dat maakt onze samenleving in ieder geval weer een klein beetje inclusiever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter
LinkedIn