Logo trouw

Opiniestuk Trouw

Op 20 november presenteerde Staatssecretaris Van Ark de uitwerking “breed offensief om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen”. Twee weken geleden is deze tijdens de begrotingsbehandeling in de tweede kamer uitgebreid besproken. Een gedegen plan waarin ze laat zien met alle partijen in gesprek te zijn gegaan en ook daadwerkelijk te luisteren. Duidelijk werd ook dat het tijd is om naar de uitvoering te gaan.

En daar werden we in oktober ook nog eens verrast door de coalitiepartijen met de aangenomen motie van Chantal Nijkerken – de Haan om het onderscheid tussen markt en overheid  op te heffen en gezamenlijk het realiseren van 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking na te streven. Iets waar Asito zich al ruim 2 jaar hard voor maakt. Dat er uiteindelijk een vervanging moest komen voor de quotumwet zagen we aankomen neemt de kwetsbare mens niet in bescherming, maar maakt ze handelswaar.

Het opiniestuk dat Hans van Leeuwen en ik hier over schreven werd 14 december 2018 gepubliceerd in Trouw. Lees hier het volledige artikel.

Quotumwet

 

Twitter
LinkedIn