Waarden inclusiviteit

De inclusieve organisatie

Meer waarde toevoegen aan de samenleving dan je er aan onttrekt.

  1. Welke waarden zijn cruciaal in een inclusieve organisatie?
  2. Welke vaardigheden zijn essentieel om inclusief ondernemen vorm te geven?

Twee vragen die ik tijdens twaalf workshops in spelvorm mocht stellen aan 350 collega’s uit het MT en middenkader van Asito. Inclusiviteit voelt voor mij soms als een denderende trein. Tijd om eens stil te staan en te kijken wie er allemaal voor in de trein zit, wie zich nog ietwat onzeker laat rijden en wie het lastig vindt om in te stappen.

Energie doorgeven

De vragen over essentiële vaardigheden en de aandacht voor ontwikkeling hiervan roept veel energie op. Zowel bij de collega’s die voorzichtige stappen zetten als collega’s die in al hun enthousiasme door willen groeien. Vooral de openheid waarin men antwoord durft te geven en zicht uitspreekt hebben mij geraakt.

Met deze berg aan input is het tijd voor bezinning. Hoe kunnen we de input gebruiken om inclusiviteit nog steviger te verankeren in onze organisatie? Hoe kunnen we de signalen omzetten in een focus op ontwikkeling van onze mensen? Het geeft ons de mogelijkheid door te ontwikkelen in een richting die bij ons past.

Waarde creatie

Welke indicatoren zijn belangrijk bij het meten van de sociale impact van een organisatie?

Vanuit de gedachte dat je als organisatie meer waarde toe wilt voegen aan de maatschappij dan dat je aan de maatschappij onttrekt zijn we op zoek indicatoren die belangrijk zijn bij (verdere) vormgeving van inclusiviteitsbeleid.

Dus (juist) niet een meetinstrument, maar indicatoren die leiden tot nieuwe (sub) doelstellingen voor onze organisatie. Deze vraag heb ik aan mijn inclusieve netwerk gesteld om de strategische visie op inclusiviteit verder te brengen.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter
LinkedIn