Leonore Nieuwmeijer

Over mij

Ik ben Leonore Nieuwmeijer, moeder van een prachtige dochter. In mijn vrije tijd maak ik graag rondreizen door verre landen. Ik laat me inspireren door andere culturen en vooral ook door mensen uit andere culturen. Tijdens het reizen kom ik tot rust door me in te leven in de mensen aldaar. Ik ontspan me tijdens de duiken die ik bij kans maak of tijdens een intensieve hike. Het liefst neem ik mijn dochter mee op reis, maar soms ga ik alleen, of met een groep. Rondtrekken in bijzondere landen zie ik echt als verrijking van mezelf als mens.

Ik houd van het gevoel van vrijheid en ruimte en bezit een tomeloze energie, ik herken me dan ook zeer in het enneagram type 4, de creatieveling. De werking van ons brein (welke tenslotte ons gedrag en handelen beïnvloedt) vind ik fascinerend. De vraag hoe ik hiermee mijn omgeving en mijn eigen gedrag beter kan begrijpen en beïnvloeden houdt me bezig.

Wat kenmerkt mij?

Bewust van mijn ambities en eeuwige zoektocht vind ik altijd een leerpunt in iedere ervaring. Zoals iemand ooit tegen me zei; “Een type vier zoekt altijd, maar vindt nooit. Want zodra een vier gevonden heeft, is het niet meer bijzonder. Jouw grote uitdaging is om te stoppen met zoeken, en te starten met vinden”.

Ik voel me thuis in de wereld van verandering, waar mensen in beweging komen, durven ontwikkelen en uit hun comfort zone stappen. Hoe mooi of pijnlijk soms ook besef ik mij dat door te durven leren persoonlijke groei ontstaat. Mijn motto is dan ook al jaren; De enige constante factor is de continue verandering, de variabele is de snelheid waarmee deze verandering plaatsvindt.

Ik heb veel geleerd over de kracht van verbinding en besef me als geen ander hoe lastig het soms is om verbinding te blijven maken. Om open te (blijven) staan voor andere meningen en in gesprek te blijven.

Waarom blog ik?

Met mijn blogs wil ik anderen inspireren, enthousiasmeren en motiveren om stappen te zetten. Om het heft in eigen hand te nemen en iets te maken van je eigen toekomst. Niemand gaat dat voor je doen, je kunt het alleen zelf!

Door blogs te delen hoop ik mensen nét dat ene zetje te kunnen geven om in beweging te komen, of iets bij ze los te maken. Door iets van mezelf te geven wil ik anderen een handvat geven om stappen te zetten in de toekomst die alleen jij bepaalt.

In mijn blogs neem ik je mee in de verrijking van mijzelf als persoon. Door je mee te nemen op één van mijn reizen, met of zonder mijn dochter. Hoe reizen een extra dimensie toe voegt aan het begrip inleven of in gesprekken met mensen.

Daarnaast kun je ook prikkelende blogs van mij verwachten. Mijn kijk op vraagstukken die te maken hebben met inclusiviteit en diversiteit, dat is tenslotte mijn werk.

Naast deze persoonlijk blog site ben ik ook eigenaar en beheerder van Inclusief Nederland, de Linkedin groep Inclusief Nederland de facebook pagina InclusiefNL en het instagram account Inclusief_Nederland. Waar Inclusief Nederland voor staat en wat het doel is lees je op de website.

De foto op de homepage is van de Schatkamer in Petra, Jordanië. Een prachtig maar ook inspirerend moment waarop ik alleen voor de imposante schatkamer mocht staan. Het gevoel zo klein te zijn in deze grote wereld en toch een verschil willen maken. Zouden de arbeiders die de Schatkamer hebben gebouwd zich ook zo hebben gevoeld? Voor mij het moment waarop ik besluit Inclusief Nederland te starten. Een klein verschil, een kleine stap naar een inclusievere samenleving.

De foto’s op deze site zijn een mengeling van eigen foto’s, foto’s van mensen met wie ik spreek of gewoon van internet. Bij de foto’s van mijzelf geef ik een uitleg waarom ze juist hier geplaatst zijn.

Twitter
LinkedIn