ups en downs

Live life like a heartbeat

De heartbeat die mijn leven heet.

Live life like a heartbeat. Vol pieken en dalen, of misschien wel vol dromen en leermomenten. Mijn leven is geen jaar hetzelfde,  niet alleen omdat mijn omgeving verandert maar ook omdat ik zelf mijn omgeving verander.

Mijn (dag) dromen vormen de basis voor mijn passie, bevlogenheid, inspiratie en energie. Mijn keuzes, handelen en gedrag zorgen voor de noodzakelijke, dopamine, serotonine en adrenaline in mijn lijf. De heartbeat die mijn leven heet.

Leading heartbeat

Een beetje naïef moet je misschien wel zijn, om als individu een klein verschil te willen maken. In een organisatie waar de directeur nog durft te dromen, anderen aanspoort om dit ook te doen, ben ik niet enig in mijn soort. Waar verbinden een missie is en inleven een kracht, mag mijn heartbeat leading zijn.

In sport kent je hartslag een top, een normale slag en rust. In rust mis ik al snel de adrenaline die het startschot vormt om te gaan dromen. Ik zie om me heen veel mensen die er naar streven hun hartslag in normale slag te houden. Uit angst, door desillusie of gebrek aan vertrouwen kabbelt het leven voort, jaar in jaar uit hetzelfde. Misschien wel omdat het zo veilig voelt, “je weet wat je hebt”. Maar als er iets gebeurt waar geen directe invloed op uit te oefenen is, blijkt het toch net even anders. Na een gebeurtenis lijkt  het leven ineens niet meer zo sprankelend als het was. Omdat de plantjes geen water hebben gehad, omdat er een dunne laag stof vastgekoekt zit.

Dromen

Ik neem mijn toekomst in eigen hand. Door tegenslag te zien als leermoment omdat het alternatief een kabbelend leven is waarin het na tegenslag niet beter wordt. Weer een andere beweging in mijn leven brengen, investeren in mezelf, gewoon door ‘iets’ te doen. Ik vind het soms moeilijk om die rugzak met negatieve ervaringen af te doen, weer in beweging te komen en een ander met open vizier tegemoet te treden. Maar het open vizier heb ik nodig om een ander te behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. En als ik anderen eens kan bewegen hetzelfde te proberen?

Wat als ik dat nu eens mijn (dag) droom maak …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter
LinkedIn