Boardroom meeting BNR

Boardroom meeting BNR

22 september 2017 nam ik deel aan de boardroommeeting van BNR en FD met als onderwerp “Mind de Skills Gap”.

Goed om te horen dat van hoog tot laag opgeleid hetzelfde ervaren wordt, een krapper wordende arbeidsmarkt.  Belangrijkste punten voor Asito waren wel het nut en de noodzaak van “leven lang leren” en de steeds diverser wordende samenleving en organisatie. 

Leven lang leren

Aan bod kwam het belang van de inzet van intersectorale O&O fondsen. Perspectief bieden, ook voor lager-, ongeschoold of praktijkgericht personeel. Schoonmaakkracht als opstap, als perspectief naar de toekomst.  Asito verkleint voor een grote groep mensen de afstand tot de arbeidsmarkt maar we willen zo graag dat een groot deel van deze mensen kan doorgroeien in hun eigen talent. Niet alleen binnen de branche maar ook buiten de branche. Door in te zetten op ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteiten kan een leven lang leren ook voor onze medewerkers gelden. Hoe mooi zou het zijn als schoonmaakkrachten bij ons op de deur staan te trommelen omdat wij het beste perspectief voor de toekomst bieden, employer of choice. Om dat te bereiken moet er nog veel geregeld worden. Dit is een lange weg maar het loopbaanstation en alle energie die daar op zit gaat ons, en andere werkgevers, hier zeker bij helpen. 

Veranderende samenleving

Ander punt voor organisaties is de steeds sneller veranderende omgeving. Onze veranderende samenleving en de impact die dat heeft op mensen en op organisaties houdt mij dagelijks bezig. De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat we van onze mensen verwachten dat ze alle ontwikkelingen kunnen blijven volgen. Bedrijven weten niet hoe ze mensen moeten opleiden. Moeten we automonteurs opleiden voor de auto op waterstof of worden het toch elektrische auto’s?

Er zijn nog steeds veel mensen die in het digitale tijdperk steeds minder mee kunnen komen. Halen we wel het maximale uit de mens en zijn we in staat deze in hun kracht te zetten?  Kortom zeer leerzaam en nuttig in de visievorming op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt en hoe wij als Asito hier mee om willen en kunnen gaan.

Klik hier voor de link naar FD.BNR live voor het verslag

Klik hier voor de film die FD.BNR maakte

 

Twitter
LinkedIn