Cliëntparticipatie dag

We brengen collega’s, opdrachtgevers en uitkeringsinstanties samen om te leren van elkaar tijdens de cliëntparticipatiedag.

“De dag beginnen met koffie en een praatje. Dat heeft men ontzettend gemist en is misschien wel belangrijker dan het bijbrengen van schoonmaakvaardigheden”. “Alle regels van UWV en gemeente zorgen er voor dat het fysiek slechter met me gaat”. Een paar citaten tijdens de cliëntparticipatie dag.

Ervaring delen

Zo maar een paar opmerkingen tijdens de sessies waarin onze collega´s ervaringen konden delen. Van trots tot frustratie, van kansen tot kansloosheid.

Na driekwart jaar voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. De cliëntparticipatie dag in het Heracles stadion. Het delen van kennis en ervaring maar vooral de persoonlijke verhalen van Bjorn, Femke en Jeroen maakte veel los bij de aanwezigen en gaf aanleiding tot goede dialoog.

Twee uitgebreide ervaringssessies over de samenwerking van Dimence, Jarabee en Asito volgde. Hoe vinden facility en de trajectbegeleider van Dimence eerst elkaar en later ook ons. De verbinding is niet vanzelfsprekend maar wordt door alle partijen logisch gevonden. Binnen het pand van Dimence via participatie mensen naar werk begeleiden. Van een zinvolle dagbesteding naar volwaardig meedoen met een betaalde baan.

Van doen naar uitvoering

Maar dan komt het contact met de uitvoeringsinstellingen, de regels en onmogelijkheden binnen die regels. De impact die het heeft op de medewerkers en op de leidinggevenden. Plenair volgde een gesprek met het UWV over de op handen zijn samenwerking en het Ministerie SZW over de plannen GGZ in de arbeidsmarktregio’s.

De noodzaak van samenwerken, verbinden en de cliënt centraal stellen werd vandaag meer dan duidelijk. Naast weten en zien hebben we vandaag vooral gevoeld hoe belangrijk het is voor onze collega’s dat we de handen ineen slaan. Kortom, een prachtig symposium over cliëntparticipatie vanuit de GGZ. We hebben veel organisaties bereikt die ook aan de slag willen en de opgedane kennis en ervaring zelf in praktijk willen brengen. Ik zeg “doel bereikt”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter
LinkedIn