Keukentafelgesprek

Podcast het Keukentafelgesprek

Hoe divers is mijn eigen omgeving? Deze vraag levert een mooi gesprek op tussen Eric Krabbe van Djopzz en mij tijdens Het keukentafelgesprek met Willem-Jan Velderman en Tom Morssink. Ik vind mijn omgeving nog niet zo divers. Ik ga om met veel mensen die op mij lijken en mijn huis staat in een witte woonwijk.

En ik ben niet de enige blijkt uit het onlangs verschenen rapport van het CBS (https://lnkd.in/grz4nPvJ)

Maar waar hebben we het over als we het over ED&I hebben. Eric vertelt als intrinsiek gemotiveerde werkgever hoe normaal het is om iedereen in je organisatie welkom te heten. Maar de praktijk bewijst dat slechts 20% van de werkgevers hier actief mee bezig is. En ook die andere 80% willen we graag in beweging krijgen.

Veel bedrijven zijn inmiddels actief met inclusief werven en selecteren. Maar vragen we ons ook af waarom bijvoorbeeld iemand van kleur in jouw witte organisatie zou willen werken? Spreekt de organisatie zich wel voldoende actief uit open te staan voor diversiteit en merken mensen dat ook daadwerkelijk op de werkvloer?

En uiteraard wordt ook de moeilijkste vraag gesteld door de interviewers; Wat is je toekomstdroom?


Verder hebben we het nog over werken met een arbeidsbeperking, open hiring, arbeidsmigranten, gelijke kansen bij werving en selectie, vrouwen in de techniek en voor iedereen dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Veel luisterplezier bij deze youtube opname of podcast over diversiteit en inclusie in Twente.

Twitter
LinkedIn